Recept: Paashaastaart

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten wachttijd 55 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

Biscuitbeslag
Boter voor het invetten van de vorm
4 eieren
120 gr basterdsuiker
mespunt zout
75 gr bloem
25 gr maizena
Afwerking en vulling
1/4 liter slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
2 tl suiker
2 dl advokaat
chocoladevlokken
12 paaseitjes of paasfiguurtjes
1 chocolade Paashaas van 10 cm groot

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor het biscuitdeeg.

  2. Oven voorverwarmen op 175 graden C.

  3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem.

  4. Boven kom eieren breken.

  5. Suiker en zout toevoegen.

  6. Kom boven een pan met warm water zetten en 10 minuten kloppen tot het mengsel dik en romig is.

  7. Bloem en maizena erboven zeven en luchtig door het beslag scheppen niet roeren.

  8. Beslag in de vorm scheppen en bovenkant gladstrijken.

  9. Op rooster in midden van de voorverwarmde oven 45 minuten bakken.

  10. De taart is goed als hij veerkrachtig aanvoelt.

  11. Slagroom met slagroomversteviger, suiker en advokaat stijfkloppen.

  12. Met een lang mes de taart in twee plakken snijden.

  13. Onderste plak met 1/3 van de advokaatroom bestrijken.

  14. Andere plak erop leggen.

  15. Zijkanten met nog 1/3 van de advokaatroom bestrijken.

  16. Op groot bord chocoladevlokken strooien.

  17. Taart met 2 handen oppakken 1 onder en 1 boven en zijkanten door de chocoladevlokken rollen.

  18. Bovenkant van de taart met de rest van de advokaatroom bestrijken.

  19. Rand van de taart met paaseitejs garneren.

  20. Chocolade Paashaas in het midden van de taart zetten.

  21. Lekker bij de Paaskoffie.