Recept: Aardappelpreisalade met ei
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
1,5 kilo vastkokende aardappels
750 gr gerookt spek
125 ml azijn
1,5 bouillonblokje
5 el olie
zout
peper
10 eieren
750 gr gerookt spek
125 ml azijn
1,5 bouillonblokje
5 el olie
zout
peper
10 eieren
Bereidingswijze van het recept
Was de aardappels en kook ze 20 minuten met het deksel op de pan.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Spoel de aardappels af met koud water en laat ze even afkoelen.
Snijd het spek in blokjes en bak het knapperig.
Roer de preiringen er doorheen en bak ze kort mee.
Voeg 375 mililiter water, de azijn en het bouillonblokje erbij en laat alles 1 minuut doorkoken.
Doe de olie erbij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de aardappels in schijven en meng ze met de prei en de hete marinade.
Laat het geheel minimaal 1 uur intrekken.
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen, snijd ze grof en schep ze door de salade.
Breng op smaak met zout en peper.