Recept: Rozijnenbrood

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
125 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gr witte bloem
25 cl lauwe melk
1 ei
50 gr boter
2.5 gr zout
1 el suiker
100 gr rozijnen
7 gr droge gist
of 25 gr verse gist

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem en de rozijnen in een mengkom.

  2. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng deze geleidelijk met de bloem en de rozijnen.

  3. Doe het zout, de suiker, het ei en de boter er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.

  4. Bestrooi tijdens het kneden af en toe met wat bloem om plakken te voorkomen.

  5. Bedek het deeg met een doek en laat op een tochtvrije plaats 15 minuutjes rijzen tot het volume is verdubbeld.

  6. Druk het deeg plat en vouw het dubbel.

  7. Doe dit 2 keer.

  8. Vorm er een brood van en leg dit op een ingevette ovenplaat.

  9. Dek het af en laat nog eens 30 minuten rijzen.

  10. Verwarm de oven voor op 250 graden C en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten op 200 graden C.

  11. Neem het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.