Recept: Zuppa di Melone Koude meloensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 3 uurAantal personen:
6-8Ingrediënten
1 grote watermeloen of Galia meloen
1 1/2 liter kippebouillon van 4 1/2 tablet
1 1/2 dl slagroom
1 el citroensap
Tabasco
gambas
1 1/2 liter kippebouillon van 4 1/2 tablet
1 1/2 dl slagroom
1 el citroensap
Tabasco
gambas
Bereidingswijze van het recept
Snijd met een scherp mes van de watermeloen een gekartelde deksel af en schep met een meloenboortje 50 balletjes uit het vruchtvlees.
Verwijder de rest van het vruchtvlees tot op 3 cm van de schil en haal de pitjes eruit.
Pureer het vruchtvlees met de koude bouillon en voeg de slagroom, het citroensap en naar smaak tabasco toe.
Laat de soep in de koelkast 3 uur afkoelen.
Schep de soep voor het serveren in de meloen en strooi de meloenbolletjes erin.
De soep wordt heel bijzonder door er voor het serveren wat gambas door te roeren.