Recept: Zonnetjessoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kleine ui
1 aardappel
Boter
3 dl water
300 gr mais uit blik
1 kippenbouillontablet
3 dl melk
2 plakjes salami

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken, doe wat boter in een kookpan en laat die op zacht vuur smelten en doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven zorg, dat ze niet bruin worden.

  2. Voeg ook de aardappelstukken en het water toe.

  3. Houd 3 eetlepels van de mais apart die gebruikt u straks voor de versiering van de soep.

  4. Doe de rest van de mais in de kookpan, en breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.

  5. Laat de soep 20 minuten koken en haal de pan dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken.

  6. Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij en giet de soep door een fijne zeef, zodat de maisvelletjes achterblijven.

  7. Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maiskorrels en maak leuke zonnestralen met reepjes salami.