Recept: Witlofsoep met gerookte paling

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr gerookte palingfilet
10 middelgrote stronken witlof
1 grote aardappel
25 gr boter
Zout
Peper
1/2 liter kippenbouillon
Verse koriander of peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeen en dan in kleinere stukken.

  2. Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes.

  3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur, dek de pan af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen.

  4. Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen.

  5. Verwarm de oven voor op 100 graden C.

  6. Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd in dunne plakjes, leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.

  7. Mix intussen het witlof aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.

  8. Warm de soep goed door en verdeel met de stukjes paling over voorverwarmde borden en versier met koriander of peterselie.

  9. Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over.