Recept: Waterkerssoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 lenteuitjes gesnipperd
3 el boter
400 gr waterkers met steeltjes
3 el bloem
1 1/2 l kokende kipbouillon
2 eidooiers
1 1/2 dl room
2 el boter extra
Beetje waterkers voor de garnering

Bereidingswijze van het recept

  1. Smoor de lenteui in een pan met dikke bodem met de boter tot glazig, doe de waterkers erbij en laat deze met het deksel op de pan in 5 minuten mee smoren tot ze zacht is geworden, let op, laag vuur.

  2. Roer de bloem erdoor op een matig vuur.

  3. Van het vuur halen en de bouillon erdoor mengen, even met de staafmixer erdoor om een glad mengsel te krijgen.

  4. Vlak voor het serveren de dooiers met room mengen, wat soep door dit mengsel roeren en vervolgens het ei roommengsel al roerend bij de rest van de warme soep doen en dan al roerend laten binden, let op dat de soep niet meer kookt.

  5. Als laatste de extra boter door de soep roeren en garneren met de waterkersblaadjes.