Recept: Tomatensoep basisrecept

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

60 gr boter
1 kg rijpe tomaten gehalveerd
1 ui fijngesneden
Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
3/4 liter runderbouillon
Zout
Versgemalen peper
35 gr bloem
30 gr vermicelli
Nootmuskaat
2 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. In soeppan 25 gr boter smelten en tomaat, ui, tijm en laurierblad 5 minuten zachtjes bakken,bouillon en 1 theelepel zout toevoegen en soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken.

  2. Tomatenmengsel door een zeef wrijven.

  3. In een andere pan 35 gr boter smelten en bloem in 1 keer toevoegen en mengsel al roerend 2 minuten zachtjes bakken, dan geleidelijk tomatenbouillon erdoor roeren tot er een gebonden soep ontstaat.

  4. Soep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken en de vermicelli laatste 5 minuten met soep laten meekoken.

  5. Soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en met gehakte peterselie bestrooien.