Recept: Primeurerwtensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 krop sla
1/2 kg uitgedopte erwten
60 gr boter
60 gr bloem
2 liter kippenbouillon
Peper
Zout
2 sneden wit brood
2 uien
25 gr kervel
15 posteleinblaadjes
Kervelplukjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem een ruime braadpan.

  2. Snijd de uien en stoof ze aan in een weinig boter en snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes en laat ze eventjes uitzweten.

  3. Bestrooi met bloem en voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.

  4. Voeg de sneden brood erbij en laat zachtjes gaar koken.

  5. Mix,en kruid de soep en haal door een zeef.

  6. Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelplukjes en posteleinblaadjes.