Recept: pittige vismaaltijdsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 moot zalm van 300 gr
1 prei in stukken
1 ui in stukken
1 tomaat in stukken
6 pimentkorrels
1 Madame Jeanette peper
Zout
Peper
1 dl witte wijn
250 gr inktvisringetjes
300 gr gekookte mosselen
4 kleine mulfilets
4 ongekookte gambas
Reepjes lente-ui
Limoenschil
1 prei in stukken
1 ui in stukken
1 tomaat in stukken
6 pimentkorrels
1 Madame Jeanette peper
Zout
Peper
1 dl witte wijn
250 gr inktvisringetjes
300 gr gekookte mosselen
4 kleine mulfilets
4 ongekookte gambas
Reepjes lente-ui
Limoenschil
Bereidingswijze van het recept
Breng de zalm, prei, ui, tomaat, piment, Madame Jeanette, zout, peper, wijn en 7 dl water aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes trekken en zeef daarna de bouillon.
Voeg eerst de inktvis en dan de mosselen aan de bouillon toe en verdeel de zalm in stukjes en leg die in de soep.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grilleer de mulfilets en gambas in 4 minuten.
Schep de bouillon in borden en leg de mul en de gambas erin.
Garneer met lente ui en limoenschil.