Recept: Ossenstaartsoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ossenstaart
Een klein stukje mager rookspek
Boter
1 flinke ui
worteltjes
2 el bloem
3 liter water
Zout
15 witte en zwarte peperkorrels
2 dl madeira
Peterselie
Bladselderij
Basilicum
Rozemarijn
Salie
Marjolein
100 gr gare doperwtjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de ossenstaart door de slager in stukken hakken en bak het stukje rookspek langzaam uit en bak in het uitgelopen spekvet de stukken ossenstaart bruin.

  2. Bak dan ook even de in schijven gesneden ui en wortelplakjes mee en strooi de bloem erover en laat die al roerend lichtbruin worden.

  3. Doe er onder goed roeren het water bij en voeg zout en peperkorrels toe.

  4. Breng de bouillon aan de kook en laat die 5 uur trekken.

  5. Als het goed is, dient de bouillon wat geleiachtig te zijn.

  6. Zeef de bouillon en haal de mooie stukken vlees van de staart.

  7. Laat in de madeira de gewassen kruiden op een zacht vuur 15 minuten trekken en zeef dit, bak de kruidige madeira met de stukjes vlees en voeg de doperwten bij de soep.