Recept: Mexicaanse bonensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
125 minuten wachttijd 24 uurAantal personen:
4Ingrediënten
400 gr witte bonen
400 gr varkenspoelet
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
6 peperkorrels
1/2 tl tijm
1 bouillontablet
5 preien
Zout
1 bekertje yoghurt
4 tomaten
400 gr varkenspoelet
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
6 peperkorrels
1/2 tl tijm
1 bouillontablet
5 preien
Zout
1 bekertje yoghurt
4 tomaten
Bereidingswijze van het recept
Zet de bonen een dag tevoren in ruim water te weken en doe er de volgende dag het vlees, de laurier, kruidnagels, peperkorrels, tijm en bouillontablet bij er moet minstens 2 liter vocht zijn, vul zonodig aan met water.
Laat alles 1 1/2 uur zachtjes koken.
Snijd de preien in ringen, was ze, voeg ze uitgelekt bij de soep en kook deze nog een kwartier en m aak de soep op smaak met wat zout en roer er de yoghurt door.
Strooi helemaal op het laatst de in blokjes gesneden tomaten over de soep.