Recept: Kippensoep met rijst

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
110 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

25 gr boter
1 schoongemaakte en klein gesneden ui
1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr
1 liter water
1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
1 geschilde en in plakken gesneden winterwortel
2 el grofgehakte peterselie
Zout
Peper
100 gr rijst
200 gr in kleine blokjes gesneden gekookte ham
2 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaten

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten en voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin.

  2. Voeg het water, de ringen prei, de plakken wortel, de grof gehakte peterselie en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 45 minuten zachtjes koken tot de stukken kip gaar zijn.

  4. Neem de stukken kip met een schuimspaan uit de pan en verwijder het vel en ontbeen ze.

  5. Snijd het kippevlees in stukjes en voeg de rijst aan de soep toe en breng alles opnieuw aan de kook.

  6. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.

  7. Roer de stukjes kippevlees, de blokjes ham en de stukjes tomaat door de soep en laat door en door warm worden.