Recept: Jonge erwtensoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 uien
50 gr vetstof
1 1/2 liter bouillon
Peper
Zout
Tijm
Laurier
8 kleine aardappelen
1 prei
250 gr gepeulde jonge erwten
50 gr peterselie
50 gr postelein

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de uien schoon, was ze en snijd ze in stukken en verhit de vetstof en fruit de uien hierin.

  2. Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe.

  3. Maak de aardappelen schoon en de prei, was ze, snijd ze in stukken en voeg ze aan de bouillon toe.

  4. Kook de soep 15 minuten, verwijder de kruiden en zeef de soep.

  5. Was de erwten, voeg ze aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.

  6. Was nu de peterselie en de postelein, hak ze fijn, voeg ze bij de soep en laat ze even meekoken.