Recept: Bosduivensoep met wintergroenten

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 bosduif
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
1 grote ui
8 spruitjes
1/2 selderijknol
1 blad savooiekool
2 el arachide of maisolie
500 gr platte runderbeenderen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje knoflook
Boter
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit het karkas en hak het karkas en de billen in stukken.

  2. Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in grove stukken.

  3. Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen en voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee.

  4. Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en zout .

  5. Bevochtig met 2 liter water en laat 3 uur zachtjes sudderen.

  6. Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes.

  7. Was de spruitjes en snijd ze in vieren.

  8. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes en spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten.

  9. Smelt 40 gr boter en stoof de groenten, zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar en breng op smaak met peper en zout.

  10. Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg die net voor het opdienen bij de soep.