Recept: Paprikasoep met garnalen
Recept informatie
Bereidingstijd:
70 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr tomaten
500 gr rode paprikas
40 gr boter
1 fijngesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 tl cayennepeper
2 el sherry
2 tl tijm
1 bouquet garni
1 liter visbouillon van tablet
1/8 liter slagroom
Peper
Zout
100 gr garnalen
Bieslook
500 gr rode paprikas
40 gr boter
1 fijngesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 tl cayennepeper
2 el sherry
2 tl tijm
1 bouquet garni
1 liter visbouillon van tablet
1/8 liter slagroom
Peper
Zout
100 gr garnalen
Bieslook
Bereidingswijze van het recept
Halveer de tomaten en de paprikas, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Smelt de boter in een grote pan en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken en bak de uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten mee en laat ze niet kleuren.
Schenk de sherry erbij en laat de alcohol verdampen.
Voeg de tomaat, paprika, tijm en het bouquet garni toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee, voeg nu de visbouillon toe en laat 30 minuten zachtjes koken tot de paprikas helemaal gaar zijn.
Verwijder het bouquet garni en pureer en zeef de soep.
Verwarm de soep zachtjes, roer er de room door, breng op smaak met peper en zout en strooi er de garnalen en de fijngeknipte bieslook in.