Recept: Rode koolsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
100 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 grote uien
30 gr vetstof
1/2 kleine rode kool
1/2 kg aardappelen
Peper
Zout
1 mespuntje gedroogde kummel
2 liter water
2 appelen
1 el azijn
30 gr vetstof
1/2 kleine rode kool
1/2 kg aardappelen
Peper
Zout
1 mespuntje gedroogde kummel
2 liter water
2 appelen
1 el azijn
Bereidingswijze van het recept
Pel, was en snijd de uien in stukken en verhit de vetstof en fruit daarin de uien.
Maak de rode kool schoon was ze en snijd in stukken.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken en vermeng de rode kool en de aardappelen met de uien.
Voeg peper, zout en de kummel toe en dan het water erbij en laat koken tot alles gaar is in 1 uur.
Voeg er na 45 minuten de geschilde en fijngesneden appel aan toe als ook de azijn voor het behoud van de rode kleur.
Pureer of mix de soep als alles gaar is.