Recept: Mechelse soep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met zuivel
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 bloemkool
1 witte selder
4 uien
4 aardappelen
50 gr boter
3 liter bouillon
1/2 liter melk
Peper
Zout
Bloemkoolbloempjes
Kervelplukjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder dat ze kleuren en giet er de bouillon over.

  2. Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken.

  3. Kook ondertussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar.

  4. Als de soep klaar is, kunt u de soep mixen, kruiden en door een puntzeef halen en afwerken met kokende melk.

  5. Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelplukjes.

  6. De kokende melk mag u vervangen door een liaison een mengsel van room en eigeel of kokende melk met een klontje boter.

  7. En wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte asperges aan toe.