Recept: Leversoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
4 el boter
250 gr lamslever
16 sjalotten in grote stukken
4 geschilde ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
1 1/2 liter rundvleesbouillon
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 tl gedroogde marjolein
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
250 gr lamslever
16 sjalotten in grote stukken
4 geschilde ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
1 1/2 liter rundvleesbouillon
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 tl gedroogde marjolein
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze van het recept
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken, haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm.
Verhit de rest van de boter in een soeppan en bak de sjalotten 1 1/2 minuut en doe nu de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij en breng het aan de kook en voeg de lever toe.
Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken.
Serveer de soep zeer heet.