Recept: Heldere uiensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
75 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr uien
1 l water
100 gr oude kaas
1/5 stokbrood
20 gr boter
50 gr tomatenpuree
Zout
Peper
Peterselie
Bieslook
1 l water
100 gr oude kaas
1/5 stokbrood
20 gr boter
50 gr tomatenpuree
Zout
Peper
Peterselie
Bieslook
Bereidingswijze van het recept
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen en zet een koekenpan met daarin boter op en fruit de uienringen licht aan.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door.
Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur en breng de soep op smaak met zout en peper en laat 45 minuten trekken.
Was en hak de peterselie en bieslook en snijd het stokbrood en rasp de kaas.
Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens 15 minuten in een op 180 graden C voorverwarmde oven.
Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep.