Recept: Heldere Ossenstaartsoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachtijd 3 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 1/4 kg ossenstaart in stukken
125 gr ham in dobbelsteentjes
3 fijngehakte stengels bleekselderij
2 grote fijngehakte wortelen
1 kleine fijngehakte ui
8 el fijngehakte koolraap
4 el fijngehakte prei
1.4 l water
2 takjes bonenkruid
2 takjes tijm
1 takje dragon
4 takjes peterselie
3 el tomatenketchup
275 ml rode port
1 tl zout
1/2 tl peper
1 1/2 el boter
1 el bloem
175 gr fijngehakt vlees van de staart
Fijngehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Fruit de ossenstaart, ham en groenten op een vrij hoog vuur in wat boter, steeds roerend, tot alles goudbruin is en voeg water, kruiden, ketchup, port, zout en peper toe.

  2. Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat 3 uur sudderen tot de ossenstaart gaar is en af en toe afschuimen als dat nodig mocht zijn.

  3. Giet de soep door een zeefdoek en houd de ossenstaart apart laat de soep afkoelen en schep het vet eraf.

  4. Smelt 1-1/2 el boter tot ze borrelt, strooi de bloem erover en fruit de bloem al roerend 3 minuten.

  5. Voeg geleidelijk de ossenstaartbouillon toe kook al roerend tot de soep glad gebonden is en controleer de smaak en verbeter die eventueel met zout, peper, ketchup en port.

  6. Voeg nu het fijngehakte vlees toe, maak de soep weer heet en garneer haar met veel fijngehakte peterselie.