Recept: Bloemkool met italiaanse tomatensaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
5 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte verse italiaanse kruiden
3/4 deciliter groentebouillon
400 gram bloemkool in roosjes
peper
zout
50 gram geraspte belegen kaas
2 teentjes knoflook
5 tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel suiker
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte verse italiaanse kruiden
3/4 deciliter groentebouillon
400 gram bloemkool in roosjes
peper
zout
50 gram geraspte belegen kaas
Bereidingswijze van het recept
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
Snij de tomaten in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren.
Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij.
Laat het geheel 8 minuten zachtjes sudderen.
Kook de bloemkool in een pan met weinig water en zout in 15 minuten gaar.
Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven.
Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de bloemkool af en doe de rozetten over in een schaal.
Schep de tomatensaus erover en strooi de kaas erover.