Recept: Heldere bouillon met koriander muntpesto

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
1 cm verse gemberwortel
25 gr korianderblad
15 gr munt
25 gr pijnboompitten
2 vleestomaten
125 gr tahoe
2 bosuitjes
9 dl runderbouillon
1 el citroensap
2 el olijfolie
Peper
Zout
3 el croutons met peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de knoflook en schil de gemberwortel, was de koriander en de munt en laat ze uitlekken.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snijd de tahoe in blokjes en maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

  4. Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn en schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta, en breng die op smaak met ruim peper en wat zout.

  5. Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door.

  6. Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croutons.

  7. Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden of groentebouillon of met peterselie muntpesto, vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie.