Recept: Heldere aspergesoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
90 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr witte asperges
2 meiknolletjes in dunne plakken
1 el boter
1 kippenbouillontablet
Zout
Peper
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngesneden bieslook
200 gr gerookte zalm in dunne reepjes
2 meiknolletjes in dunne plakken
1 el boter
1 kippenbouillontablet
Zout
Peper
2 el fijngehakte kervel
2 el fijngesneden bieslook
200 gr gerookte zalm in dunne reepjes
Bereidingswijze van het recept
Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden en breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken, zeef de vloeistof en bewaar die.
Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol.
Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart.
Verhit de boter en roerbak de aspergestukjes 5 minuten.
Voeg de gezeefde vloeistof en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook en laat 20 minuten koken.
Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 10 minuten koken.
Breng nu de soep op smaak met peper en zout en roer er voor het serveren de kervel, bieslook en reepjes zalm doorheen.