Recept: Groengele soep sopa verde amarelo

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 tenen knoflook
1 fijngesnipperde ui
maisolie
1 blikje mais van 300 gr
1 liter kippebouillon
1 el maizena, aangemaakt met 1 kopje melk
Een handje spinaziebladeren
Zout
Zwarte peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng de kippebouillon en de mais in een blender of met een staafmixer, mocht de kleur niet geel genoeg zijn, voeg dan wat extra mais toe of eventueel later wat kurkuma geelwortel of saffraan.

  2. Fruit de ui en de knoflook goudgeel (=refogado) en voeg de bouillon met de mais bij de refogado, laat het geheel bijna koken en doe er de melk met de maizena bij.

  3. Laat de soep op laag vuur wat indikken en breng haar op smaak met peper uit de molen en eventueel zout.

  4. Voeg na 15 minuten de spinaziebladeren toe, laat ze niet te gaar worden, want de mooie groene kleur moet niet verloren gaan.

  5. Dien de soep op met in iedere kop of bord een enkel spinazieblaadje.