Recept: Gehaktsoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 el olijf of zonnebloemolie
1 ui
500 gr mager rundergehakt
1 groene paprika
1 van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 liter water
50 gr vermicelli
Zout
Peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul, voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles onder regelmatig omscheppen 4 minuten.

  2. Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen voeg nu de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

  3. Maak de soep op smaak met wat zout en peper.