Recept: Duvelse soep met krab

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

200 gr krab diepvries of blik
7 dl visbouillon eventueel instant
2 1/2 dl Duvel
2 dunne preien
4 ontvelde tomaten
Zout
Witte peper
1 1/2 el maizena
1 tl worcestershiresaus
1 el versgehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Omdat het bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat het depot (zaksel) met een laatste restje bier in de fles achterblijft.

  2. Laat de diepgevroren krab ontdooien of de krab uit blik uitlekken, verwijder de kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes.

  3. Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij (let op het zaksel).

  4. Laat het mengsel 5 minuten doorkoken.

  5. Maak de prei schoon snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei enkele minuten in de bouillon meekoken.

  6. Halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

  7. Maak de maizena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel door de kokende bouillon, voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout, peper en worcestershiresaus.

  8. Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie over en geef er sneetjes stokbrood bij.