Recept: Creoolse pindasoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
6 koppen water
4 vleesbouillonblokjes
1 gesnipperde ui
1/4 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1 kop pindakaas
1 groene Spaanse peper van zaad ontdaan en gehakt
4 rode paprikas uit blik in repen gesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppan en breng het aan de kook.

  2. Zet het vuur laag, sluit de pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.

  3. Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost en doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.

  4. Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.

  5. Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.