Recept: Creme Chantilly roomsoep met linzenpuree
Recept informatie
Bereidingstijd:
150 minuten wachttijd 12 uurAantal personen:
4Ingrediënten
1 soepkip
1 wortel
1 ui
1 stengel prei
250 gr linzen
1 dl Room
2 Eierdooier
Peterselie
Peperkorrels
1 stukje foelie
Zout
1 wortel
1 ui
1 stengel prei
250 gr linzen
1 dl Room
2 Eierdooier
Peterselie
Peperkorrels
1 stukje foelie
Zout
Bereidingswijze van het recept
Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook.
Maak ondertussen de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesneden peterselie bij de kip en laat enkele uren trekken tot de kip gaar is.
Zeef de bouillon.
Zet de linzen 12 uur van te voren in de week, doe ze dan in de bouillon en kook ze daarin langzaam gaar.
Wrijf hierna alles door een fijne zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.
Neem de soep van het vuur en roer er de room en de eierdooiers voorzichtig door.
Bestrooi de soep met peterselie en serveer met het gesneden kippenvlees.