Recept: Chupe de camerones garnalensoep uit Peru

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 gesnipperde ui
4 teentjes knoflook
3 el tomatensaus
6 koppen visbouillon van koppen en graten en daarna gezeefd
1/2 kop groene erwten
1/2 kop jonge mais
2 grote aardappelen geschild en in blokjes gesneden
1 tl zout
1/4 tl chilipoeder
1 tl marjolein of oregano
1 pakje roomkaas of kwark van 90 gr
2 koppen melk
24 grote diepvriesgarnalen ontdooid gepeld en de rugstreng verwijderd
4 losgeklopte eieren
6 kleine gebakken visfilets

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de olie heet worden in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze mooi bruin zijn.

  2. Haal de knoflook eruit en voeg de tomatensaus, visbouillon, erwten, mais, aardappelen, zout, chilipoeder en marjolein of oregano toe.

  3. Breng het aan het sudderen en laat het 20 minuten zacht koken.

  4. Klop nu de roomkaas of kwark tot ze zacht is en doe ze steeds roerend beetje bij beetje bij de soep.

  5. Doe er al roerend de melk bij, breng het zacht aan de kook en voeg de garnalen toe.

  6. Laat het 3 minuten sudderen en neem dan de pan van het vuur en roer geleidelijk 2 koppen hete soep bij de losgeklopte eieren.

  7. Giet het eimengsel terug in de soep en laat die al roerend op laag vuur opnieuw heet worden.

  8. De soep mag niet meer koken anders gaan de eieren schiften.

  9. Leg een stuk gebakken visfilet in elke soepkom en schep de soep over de vis.