Recept: Chileense vissoep

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Overig
Soepen, met vis15

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 moten kabeljauw van 250 gr
4 el citroensap
Zout
Peper
1 grote winterwortel
750 gr aardappelen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
7 1/2 dl visbouillon of water
2 1/2 dl droge witte wijn
3 el olijf of zonnebloemolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper, leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel.

  2. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper.

  3. Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan en breng het geheel aan de kook.

  4. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

  5. Serveer de vissoep als complete maaltijd