Recept: Callaloo met foo foo

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

500 gr callaloobladen of Chinese spinazie of gewone spinazie
1 1/2 liter kippebouillon
1 fijngehakte ui
1 gehakt teentje knoflook
3 fijngehakte sjalotten
1/4 tl tijm
120 gr in blokjes gesneden mager zout spek
240 gr krabvlees
6 el kokosmelk
240 gr okra in schijfjes
Versgemalen peper
Tabasco

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe alles behalve de krab, de kokosmelk en de okra in een pan en laat sudderen tot het spek gaar is en voeg dan de krab, kokos en okra toe en laat nog 10 minuten sudderen.

  2. Kruid met peper en tabasco naar smaak.

  3. Voor de Foo Foo, kook 5 ongepelde plantanen in een half uur gaar, pel ze, hak ze fijn en maak er een puree van met eventueel wat water en doe er wat zout bij en vorm er kleine balletjes van.

  4. Houd ze warm en dien ze met de callaloo op.