Recept: Brabantse soep

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr spruitjes
2 wortelen
50 gr zuring
2 liter blond bier
50 gr rijst
50 gr boter
750 gr aardappelen
Peper
Zout
1/4 liter melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Voeg nu 1/4 liter van het bier toe en laat alles 10 minuten doorkoken.

  3. Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 12 minuten op zacht vuur doorkoken.

  4. Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof en voeg peper en de rest van de boter toe.

  5. Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier en voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe.

  6. Voeg als laatste de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden.

  7. Voeg voor het opdienen nog wat boter toe.

  8. Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen De melk moet dan heel even meekoken.