Recept: Bloemkoolsoep

Meer recepten in de categorie:

Voorgerechten, Warm
Soepen, met groente15

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 bleekselderij
1 grote bloemkool
2 uien
1 groene sla
50 gr kervel
80 gr boter
3 grote aardappelen
Peper
Zout
Bouillon of water met een bouillonblokje

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten en overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje, voeg de aardappelen toe en breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden.

  2. Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar.

  3. Hak ondertussen de kervel fijn.

  4. Draai de soep door een roerzeef en kruid met peper en zout naar smaak.

  5. Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel.