Recept: Abguste mifeh
Recept informatie
Bereidingstijd:
110 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
350 gr lamsvlees
1 kop gele spliterwten
1 gesnipperde ui
3/4 liter water
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1/2 tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
Een mespuntje verkruimelde saffraan
1 tl kurkuma
1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen
1 el citroensap
1 kop gele spliterwten
1 gesnipperde ui
3/4 liter water
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1/2 tl komijnpoeder
1/4 tl korianderpoeder
Een mespuntje verkruimelde saffraan
1 tl kurkuma
1/2 kop in stukjes gehakte gedroogde abrikozen en pruimen
1 el citroensap
Bereidingswijze van het recept
Doe het lamsvlees, de erwten en de ui in de pan met het water, zout, peper en de kruiden en breng het aan de kook, sluit de pan en laat het 1 uur sudderen.
Voeg de pruimen en abrikozen toe en laat het nog 30 minuten sudderen.
Haal het lamsvlees eruit, snijd het in kleine stukjes en doe het weer in de pan en giet het citroensap erbij.
Verwarm de soep opnieuw en dien warm op.