Recept: Abguste beh

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
4

Ingrediënten

350 gr mager lamsvlees aan een stuk
2 fijngehakte uien
50 gr spliterwten
7 1/2 liter water
1/2 tl zout
Versgemalen zwarte peper
1 tl geelwortel kurkuma
Mespunt kaneel
2 el olie
2 kweeperen geschild van klokhuizen ontdaan en in stukjes gesneden
2 el citroensap
1 mespunt suiker
1 el gehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de erwten een nacht weken en giet ze af.

  2. Doe het lamsvlees, de erwten, het water zout, de ui, peper, geelwortel en de kaneel in een grote pan, breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur zachtjes koken.

  3. Verhit in die tijd de olie, fruit er de kweeperenblokjes in tot ze gaar zijn en roer er het citroensap en de suiker door en voeg dit mengsel bij de soep en laat alles nog 40 minuten zachtjes koken.

  4. Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes.

  5. Serveer de soep en geef het vlees er apart bij samen met knapperig brood en salade.