Recept: Advocaat taart

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, Taarten

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 45 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1 1/2 el margarine
100 gr bloem
5 el maizena
5 eieren
150 gr suiker
1 el citroenrasp
Zout
1 zakje geschaafde amandelen
1/4 l slagroom
4 zakjes vanillesuiker
2 bl witte gelatine
6 el advocaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Vet nu een springvorm van 24 cm doorsnee in met de margarine.

  3. Zeef nu de bloem samen met de maizena boven een kom.

  4. Breek nu de eieren boven een kom en voeg suiker, snufje zout en citroenrasp toe en klop dit in 10 minuten schuimig.

  5. Schep nu lepel voor lepel het bloem mengsel toe door het eimengsel.

  6. Overdoen in de springvorm en in 45 min.

  7. lichtbruin bakken.

  8. Laat de taart dan 5 min in de vorm afkoelen en verwijder dan de vorm en laat de taart verder afkoelen.

  9. In een droge koekepan de amandelen even roosteren.

  10. In een kom de slagroom met vanillesuiker bijna stijfkloppen.

  11. Week de gelatine in koud water.

  12. Verwarm in een steelpan 2 el water en los de gelatine daarin op.

  13. Klop het gelatine mengsel door de slagroom en doe 1/3 deel van de slagroom in een aparte kom.

  14. Roer door de 2/3 van de slagroom de advocaat.

  15. Snij de taart in twee lagen door en leg een laag op een platte schaal.

  16. Strijk met een mes een laag roomadvocaatmengsel erop en leg dan de andere laag erop.

  17. Bestrijk met het restant slagroom de zijkanten en bovenkant van de taart en druk de geroosterde amandelen ertegen.

  18. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.