Recept: Koffie Granita

Meer recepten in de categorie:

Dranken, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 liter espresso
of sterk gezette koffie
1/4 liter gesteriliseerde melk
2 el suiker
2 el koffielikeur
1 1/4 dl slagroom

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de espresso met de melk en los de suiker erin op en roer de likeur erdoor en laat afkoelen.

  2. Schenk nu het mengsel in een ijslaatje of ander stevig bakje en zet het in de diepvriezer en roer het mengsel na 1 uur met een vork los en zet het terug in de diepvriezer.

  3. Laat het nog minstens 4 uur in de vriezer staan en roer het elk half uur met een vork los, zodat de ijskristallen niet te groot worden.

  4. Zet 1 uur voor het serveren 4 hoge glazen in de koelkast.

  5. Klop de slagroom stijf, eventueel met wat suiker en verdeel de granita over de glazen en garneer met de slagroom.

  6. Zet lange lepels in de glazen en serveer direct.