Recept: Gemarineerde aardbeien met aardbeien sorbetijs
Recept informatie
Ingrediënten
5 dl Rose d Anjou
1 dl aardbeien limonadesiroop
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 sinaasappel in plakken
1 limoen in plakken
200 gr suiker
Het sap van 1 citroen
Voor de garnering
4 koekrolletjes
4 takjes munt
Poedersuiker
Bereidingswijze van het recept
Overgiet 400 gr aardbeien in een kom met de rose en de limonadesiroop en voeg het kaneelstokje, de steranijs, de sinaasappel en de limoenplakken toe en laat in de koelkast 24 uur marineren.
Breng de suiker en 2 dl water aan de kook en laat flink koken tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
Pureer 450 gr aardbeien met de afgekoelde suikerstroop en het citroensap en voeg 1 dl ijskoud water toe.
Schenk nu het mengsel in de ijsmachine met draaiende motor en laat 40 minuten draaien tot een stevig, glad sorbetijs of schep het in een ijslaatje en laat het in 3 uur bevriezen schep het ijs dan tussentijds regelmatig door.
Verdeel de gemarineerde aardbeien met een schepje vocht over de ijscoupes en leg er een bolletje sorbetijs op en garneer met een koekje en een takje munt en bestuif met poedersuiker.