Recept: Apulische asperge frittata

Meer recepten in de categorie:

Bijgerechten, Groenten

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten


1 kilo groene asperges, maar witte kan ook.
6 eieren
2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas)
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
olijfolie
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de asperges schoon, kook ze en snijd ze in stukken van ongeveer 2 centimeter.

  2. Klop de eieren los in een grote kom.

  3. Doe er de geraspte kaas, peterselie, zout, peper en stukken asperge door.

  4. Doe de olijfolie in een ovenschaal.

  5. Vul de schaal met het mengsel en laat het in een matig hete oven garen tot het ei gestold is.

  6. Serveer deze frittata goed warm met brood en sla.

  7. Apulische asperge frittata Dit is een oud Romeins aspergerecept opgezocht door Lizet Kruyff, wetenschapsjournalist.