Recept: Drie in de pan met boerenjongensijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 liter banketbakkersroomijs bak 1 liter
75 gr boerenjongens
8 bitterkoekjes
200 gr bloem
1/2 theelepel zout
1 ei
1 1/2 dl melk
1/2 dl Warsteiner Pils flesje 30 cl
30 gr boter
Poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat het roomijs in 10 minuten iets zachter worden en laat de boerenjongens uitlekken, roer ze door het ijs en zet het ijs 1 uur terug in de vriezer.

  2. Hak de bitterkoekjes fijn.

  3. Meng nu de bloem met het zout, maak een kuiltje in de bloem en breek het ei hierin en voeg de melk toe en roer tot een glad beslag en roer nu het bier en de bitterkoekjes door het beslag.

  4. Verhit een klontje boter in de koekenpan, bak hierin 3 kleine dikke pannenkoekjes en houd die onder aluminiumfolie warm.

  5. Herhaal dit 3 keer en bestrooi de pannenkoekjes met poedersuiker zodat je 12 kleine pannenkoekjes hebt.

  6. Serveer de drie in de pan met het boerenjongensijs.