Recept: Citroenen met yoghurtijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
Aantal personen:
4Ingrediënten
5 even grote gave citroenen
50 gr mascarpone
2 el suiker
3 bolletjes yoghurtijs naturel
4 verkruimelde schuimbatons
1 el poedersuiker
50 gr mascarpone
2 el suiker
3 bolletjes yoghurtijs naturel
4 verkruimelde schuimbatons
1 el poedersuiker
Bereidingswijze van het recept
Borstel de citroenen goed schoon, snijd het kapje eraf en hol de vruchten met behulp van een gapefruitlepeltje uit en vang het sap op.
Snijd nu de onderkant van de citroenen bij, zodat ze blijven staan en zet ze samen met de kapjes tot het gebruik in de vriezer.
Klop de mascarpone vlak voor het serveren los met de suiker en 3 eetlepels gezeefd citroensap en roer het ijs erdoor, zodat een samenhangende massa ontstaat .
Verdeel de schuimkruimels over de citroenen en vul aan met het ijsmengsel.
Zet de kapjes op de citroenen, zeef er poedersuiker boven en serveer direct.