Recept: Cappuccino ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

12 eidooiers
1/4 liter volle melk
1 1/2 dl slagroom
75 gr witte basterdsuiker
5 gr vanillesuiker
2 zakjes Nescafe oplos cappuccino
1 reep pure chocolade

Bereidingswijze van het recept

  1. Klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig en voeg al roerend de melk toe.

  2. Klop de slagroom bijna stijf en vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten en voeg de Cappuccino toe.

  3. Maal de reep chocolade in de keukenmachine en voeg vervolgens de kleine brokjes aan het mengsel toe.

  4. Draai het mengsel 50 minuten in de ijsmachine tot het ijs klaar is.

  5. Het ijs is klaar als het voldoende stevig is.

  6. Serveer het met niet al te zoete slagroom en decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao en geef er koffie bij .