Recept: Bramenijs met perzik

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr bramen
3 x 1/8 liter slagroom
5 el witte basterdsuiker
1 el geschaafde amandelen
2 halve perziken uit blik
8 el cognac

Bereidingswijze van het recept

  1. Was de bramen en pureer ze en zeef de bramenmoes eventueel voor ijs zonder pitjes.

  2. Klop in een kom 1/4 liter slagroom met 4 eetlepels suiker stijf en schep dit door de bramenmoes.

  3. Doe het in de ijsmachine en draai er ijs van.

  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en snijd de perzikhelften in schijfjes.

  5. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.

  6. Verdeel het ijs in bolletjes en garneer met schijfjes perzik, een scheutje cognac en een toefje slagroom.