Recept: Bessen roomijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

280 gr bessen of vergelijkbare vruchten
Suiker naar smaak
Het sap van 1 citroen
1/4 liter slagroom
1 blad rode gelatine

Bereidingswijze van het recept

  1. Wrijf de vruchten door een zeef of pureer ze met een blender en voeg naar smaak suiker toe.

  2. Verhit dit mengsel, zonder het te laten koken en voeg dan de gelatine toe en breng het op smaak met het citroensap.

  3. Voeg, zodra de massa begint te binden, de stijfgeklopte slagroom toe en doe deze creme in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van de koelkast.

  4. Spatel de massa tijdens het eerste kwartier regelmatig om en laat het in 2 uur bevriezen.