Recept: Antilliaans ijs

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Koud
Taarten, Gebak en IJs, IJs17

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr suiker
4 eidooiers
1 tl maizena
1/2 liter melk
75 gr rozijnen
2 glaasjes rum

Bereidingswijze van het recept

  1. Wel de rozijnen in een kommetje met 1 glaasje rum en breng de melk aan de kook.

  2. Doe intussen de eidooiers, de suiker en de maizena in een kom en klop tot het mengsel een bijna wit lint vormt en voeg langzaam en onder voortdurend kloppen de warme melk aan dit mengsel toe.

  3. Voeg de vanille essence toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken tot het dik wordt.

  4. Laat de massa afkoelen en voeg de afgegoten rozijnen en 1 glaasje rum toe.

  5. Roer de massa goed door en doe het in de ijsmachine en draai er ijs van.