Recept: Abrikozenijs met gefrituurde sinaasappelschil

Meer recepten in de categorie:

Taarten, Gebak en IJs, IJs
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten wachttijd 1 nacht
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

225 gr gedroogde abrikozen
Reepjes citroenschil van 1 citroen
3 el sinaasappelsap
2 eieren
50 gr fijne tafelsuiker
3 dl stijfgeklopte slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 el sinaasappellikeur Cointreau of Grand Marnier

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe een dag van tevoren de abrikozen in een pan en overgiet ze met water tot de vruchten net onder staan en laat de abrikozen afgedekt 1 nacht weken.

  2. Breng de abrikozen met het weekvocht en de citroenschil aan de kook en laat ze met het deksel op de pan onder af en toe roeren 20 tot 30 minuten zachtjes koken.

  3. Kook ze zonder deksel verder tot alle vocht is verdampt en verwijder de citroenschil.

  4. Pureer de abrikozen met het sinaasappelsap in een keukenmachine grof en laat afkoelen.

  5. Klop de eieren met de tafelsuiker in een kom tot een dik, romig mengsel en zet de kom op een pan warm water au bain marie en verwarm het eimengsel op zacht vuur al roerend 10 minuten tot een dikke creme ontstaat laat niet koken.

  6. Klop het mengsel van het vuur af koud.

  7. Spatel de slagroom, de vanillesuiker, de abrikozenpuree en de sinaasappellikeur door het eimengsel en draai het in de ijsmachine in 30 minuten tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen.

  8. Schep in dat geval het ijs enkele keren door.

  9. Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en verdeel het over dessertglazen.

  10. Verhit frituurolie tot 170 graden C.

  11. Pel met een dunschiller de schil van 2 sinaasappels en snijd de schil in brede reepjes.

  12. Frituur de sinaasappelschillen in de hete olie in 1 minuut knapperig en garneer het ijs met de gefrituurde sinaasappelschil.