Recept: Aardbeienijs met honing walnoten
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
6 el vloeibare honing
100 gr gepelde grof gehakte walnoten
1 liter aardbeienroomijs
500 gr aardbeien in stukjes
2 el poedersuiker
Ingevet bakpapier
100 gr gepelde grof gehakte walnoten
1 liter aardbeienroomijs
500 gr aardbeien in stukjes
2 el poedersuiker
Ingevet bakpapier
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de honing met de stukjes walnoot zachtjes 3 minuten en neem de pan van het vuur en schep het notenmengsel op het bakpapier.
Kook de aardbeien 2 minuten met de poedersuiker en 1 eetlepel water en pureer het mengsel daarna in een foodprocessor of met een staafmixer en laat het 15 minuten afkoelen.
Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 5 minuten iets zachter worden en roer de aardbeienpuree direct door het ijs en zet het tot het gebruik in de vriezer terug.
Schep het ijs nu in mooie coupes en schep de honing walnoten erop.