Recept: Aardbeienijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 5 uurAantal personen:
5Ingrediënten
1/2 liter room
1/2 liter aardbeienpuree
Wat citroensap
1 blaadje rode en 1 blaadje witte gelatine
400 gr poeder of basterdsuiker
1/2 liter aardbeienpuree
Wat citroensap
1 blaadje rode en 1 blaadje witte gelatine
400 gr poeder of basterdsuiker
Bereidingswijze van het recept
Zet de koelkast in de koudste stand.
Los de gelatine in zo weinig mogelijk water op.
Roer de suiker door de vruchtenpuree tot ze geheel is opgelost.
Meng er de opgeloste gelatine en het laatst de room doorheen.
Vul het ijsbakje voor driekwart en roer tijdens het bevriezen af en toe om.
Mix het ijs, als het bijna is bevroren, weer luchtig en laat het 4 tot 5 uur invriezen, roer regelmatig om ijs kristallen te voorkomen.