Recept: Zoute krakelingen
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 45 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
450 gr bakkersbloem
1 tl zout
6 gr instant gist zakje
25 gr boter
3 dl melk
1 ei losgeroerd
Grof zeezout om mee te strooien
1 tl zout
6 gr instant gist zakje
25 gr boter
3 dl melk
1 ei losgeroerd
Grof zeezout om mee te strooien
Bereidingswijze van het recept
Vermeng in een kom de bloem, het zout en de gist.
Laat de boter smelten en roer hem door de melk.
Laat de melk zonodig afkoelen tot lauw en giet hem bij de bloem.
Roer alles tot een zacht deeg en kneed het 10 minuten tot het glad is.
Verdeel het deeg in 20 stukken en rol hiervan slierten van 30 cm lang.
Vorm hiervan knopen of cirkels.
Laat ze op een ingevette bakplaat 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 graden C.
Bestrijk de krakelingen met losgeroerd ei en bestrooi ze rijkelijk met grof zout.
Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur onmiddellijk terug tot 200 graden C en bak ze in 20 minuten mooi bruin.